דף הבית » קורסים ישן » קורס יזמות להקמת מסעדות
קורס יזמות להקמת מסעדות
על הקורס
הקמת המסעדה
מבוא להקמת מסעדה
ענף המסעדות בישראל.
היזם ובחירת הקונצפט המתאים לך.
שרות והגשה.
ניתוח הכדאיות של הקמת מסעדה.
מדוע מסעדות נכשלות.
קניית מסעדה קיימת, הקמת מסעדה חדשה או הקמת מסעדה בזכיינות.
נקודת האיזון לרווחיות המסעדה.
תכנוני מס מתקדמים.
היבטים משפטיים בפתיחת מסעדה.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה.
נקודת האיזון של המסעדה (מספר הלקוחות המינימאלי לרווחיות).
יישום תכנית ההקמה ושמירה על מסגרת התקציב.
שיקולים בבחירת ציוד למטבח המסעדה.
פתיחת המסעדה (עצמאי/חברה/שותפות).
היכן לפתוח את המסעדה.
עיצוב המסעדה (בניית קונספט, חלוקת שטחי עבודה ,אחסון,אירוח ושרות, תכניות ישיבה).
טרנדים ומיתוג בעולם המסעדות.
תהליכי שליטה ובקרה בייצור מזון במסעדה.
ניהול ספרי החשבונות בעסק.
בינוי, רישוי ותכנון המסעדה.
התמודדות עם רשויות המס.
קריאה וניתוח דוחות כספיים.
ספר במתנה לכל נרשם!



מימון המסעדה
ההרצאות בשיתוף בנק הפועלים

גיוס מימון בנקאי, פרטי וממשלתי.
סקירה פיננסית של מסעדות.
סוגי ההלוואות הקיימות בשוק, הריביות והעמלות המקובלות.
ניהול חשבון בנק.
חסכון בעלויות בנקאיות ועלויות מימון.
ניהול תזרים מזומנים.
תפעול המסעדה
בניית תפריטים ותמחור מנות.
רכש קבלת סחורה וקניינות.
קירור, כמויות, מנות ושליטה בייצור.
בטיחות מזון ותברואה.
דוחות עלויות מזון.
ספירות מלאי חודשיות.
עולם היין והמשקאות החריפים.
שתייה חמה, קרה ומשקאות קלים.
העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר העובדים ומדיניות טיפים.
ניהול המסעדה ופיתוח הצוות.
שווק המוצר/השרות.
טיפול בהתנגדויות ושיטות לסגירת עסקה.
שירות לקוחות בתחום המזון.
גביית חובות מלקוחות.
ניהול משא ומתן עם לקוחות, ספקים ובנקים.
מעילות והונאות בעסק על ידי עובדים לקוחות וספקים.
קביעת מחירי המכירה בעסק ותמחור מנות.
פיקוח על תחשיבי עלויות מזון – food cost.
ניהול מלאי ומחסנים.
הזמנות ומשלוחים.
ביטוח עסק, מוצרים, עובדים ולקוחות.
הוצאות מוכרות לצרכי מס.
תוכנית החונכות כוללת ללא תשלום נוסף:
בחינת הרעיון העסקי והתוכנית העסקית של היזם.
יעוץ בהשגת מימון להקמת המסעדה.
סיוע בבניית מודל תמחירי למסעדה.
סיוע בבניית תזרים מזומנים למסעדה.
פתיחת עסק ותיק עוסק מורשה במע”מ, במס הכנסה ובביטוח הלאומי.
ביצוע כל רישומי הנהלת החשבונות במסעדה.
ניתוח תקופתי של ביצועי המסעדה בשיתוף היזם.
תוכנית החונכות ליזמים תינתן לבוגרי הקורס ביזמות עסקית בתחום המזון,למשך תקופה של חצי שנה מרגע הקמת העסק וללא תשלום נוסף.